Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Monopoly

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio przyszydł mi do głowy pomysł aby zrobić grę Monopoly no ale wiadomo to nie jest takie proste jak kupić i grać :D .I tutaj mam już 1 problem

jak wygląda plansza ? Wiem że na internecie jest pare zdjęć ale są niewyraźne więc nie mogę przeczytać i gdyby ktoś mógł to prosił bym o parę ss tej planszy .

Następny problem to karty jak się już dowiedziałem "Szansy " i "Kasa społeczna" nie wiem jakie są w nich zagadnienia .Gdyby ktoś mógł to prosiłbym o ich wypisanie :)

Z góry thx.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Powodzenia w poszukiwaniach

Koleś jeśli nie chcesz pomóc to nie spamuj mi tu w temacie ,bo nie wnosisz pomocy. Wierzę w to że są pomocni ludzie ...

Opublikowano

http://www.billshrin...y-recession.jpg

https://www.forum.ha...2011/09/260.jpg //w monopoly jest podobnie, możesz się tym wzorować

masz wyraźne, łamago

dzikie karty to przeważnie dodanie kasy, odjęcie kasy, areszt, wyzwolenie z aresztu do wykorzystania w dowolnym momencie, przejscie w inne miejsce (cofnięcie lub do przodu, to ma znaczenie, bo jeśli przechodzisz przez start to bierzesz tam chyba 400$ (w eurobiznesie tyle było, w monopoly nie grałem) z jakimś adekwatnym do miejsca dopiskiem.

Opublikowano

No tyle to ja wiem.....

http://www.tychy.pl/media/subpages/miasto/2011_luty/monopoly_plansza.jpg

Plansze znalazłem już ale nie mam kart :/

Opublikowano

Ja zrobilem sobie gre monopoly sam. 2 kartki a3 sklejone, pola jak na schemacie na Kurniku, a ceny sam ustalilem. Jest hardkorowo trudno, bo nie mam zadnych proporcji i po godzinie moze byc juz bankrut ; )

Polecam zagrac na Kurniku i ogarnac jak najwiecej, a kilka kart, ktore pamietam to:

-Idziesz na ostatnie miasto (tj. najczesciej wieden, te najdrozsze)

-Dostajesz 200, 150, 20, 10

-Dajesz kazdemu z graczy 50

-Kazdy gracz daje ci 10

-Idziesz na pierwsze lotnisko/kolej po starcie. Jesli przechodzisz przez start to dostajesz 200

-Idziesz do wiezienia. Jesli przechodzisz przez start to nie dostajesz 200

-Wyjsciowka z wiezienia.

-Za kazdy domek placisz 15 a za hotel 100 (tutaj nie pamietam)

-Idziesz 3 pola do tylu.

-Idziesz na te 3 czerwone pole.

To tyle ile pamietam, ale nie jestem w stanie powiedziec czy to Szansa czy Kasa. Tlumaczylem, bo mam inna wersje jezykowa. Gralem w to przez ostatnie kilka dni, wiec jestem aktualny ; )

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Dzięki. Już mam akty własności i mapę :D Gdybyś wszystkie tamte karty losu podał był bym Ci niezmiernie wdzięczny.

Opublikowano

Przepraszam, ale musialbym je wszystkie tlumaczyc, a tego naprawde mi sie nie chce ;/

Sry za brak PL znakow.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...